Sandnes og Holm Utmarkslag

Prosjekt naustbygging ved herjevatnet

Naustprosjektet skal bidra til at SHU sine båter og garn blir godt lagret. Utstyret er til disposisjon for alle i valdet. Om du kommer fra Holmemdalen eller “fjordspennet”, skal du vite at du har like gode muligheter til å ro deg en tur eller sette garn. En dag ved Herjevatnet sammen med gode naboer skal også være en positiv opplevelse rent sosialt. Kaffe og mat, tullprat, naturopplevelser og synet av at et nytt bygg reiser seg, vil være med på å styrke samholdet i bygda.

17.08.2013

Dagen ble satt av til å få torv på nausttaket. Været var fint. Først fikk vi på vorteplast. Deretter begynte vi på arbeidet med å få torv på taket. Nå begynner det å bli fint. Tross annonsering var oppmøtet labert. I dag var disse med: Jo og Per Egil. 

30.07.2013

Tirsdag var det dugnad igjen. Vi fikk gjort klart taket slik at nå er det bare vortepapp og torv som står igjen der. Ellers skal vi sette inn porter. I dag var disse med: Anders Petter, Ottar, Frank, Kjell Olav og Per Egil. En trivelig dag i et nydelig vær. Kaffekos vart det og tid til:-)

20.07.2013

Ottar Rydjord sendte noen bilder av naustet ferdigbeisa. Arve Rogne sponset beis. Tusen takk! I tillegg ble det fisket litt også.

29.10.2011

Jo sendte et bilde fra dugnaden den 29/10. Ikke spesielt stort oppmøte, men det ble gjort det som skulles. Jo skriver følgende: 

Da har båtene kommet i hus. Stort sett ferdig med kledning. Ferdig og fylle inntil murene.
I, nils grytnes og bjørn berg (molding) var dagens styrke.

09.06.2011

Har fått en statusrapport fra tidligere “fiskeriminister” Ottar om naustet. Tirsdag 7. juni var alle takstolene på plass. Det er Anders Petter som har jobbet mye med naustet nå i vår. Med hjelp av Ottar er nå reisverket på plass. Kjempeflott!

11.10.2010

I løpet av august arbeidde Arthur ut tomta med minigraver. Det gikk veldig bra, og nå er det snart klart for å reise bygget. Men først er det muring som står for tur. I ettermiddag vart det kjørt fram mørtel. SHU har godkjent løyve for å kjøre fram utstyr med ATV. Reidar stilte med sin Can-am, og Tommy og Per Egil var med som sjauere. Tommy har stått på og sørget for framdrift i prosjektet. Det er nå viktig at de som sitter i naustkomiteen engasjerer og organiserer dugnadsfolk til muring og snekkering.

Et par bilder fra i dag:

31.03.2010

Det ble bestemt av Årsmøtet 2010 at vi skulle gå i gang med naustbygginga ved Herjevatnet i sommer. For å få fram material med snøscooter, måtte vi være raske før snøen forsvant. 31. mars var det klart for den første dugnadsrunden.

Tor Arne (HIL) stod klar med scooter. Av medlemmer av SHU stilte Ottar og Ole Per, samt Tommy og Per Egil. Materialet kom fram, og ligger nå ved tomta der naustet skal ligge.